Formats

A l'hora de fer un full de càlcul, es pot pensar que serveix únicament per fer càlculs, però a més són molt importants els formats, es a dir, que volem resaltar del full, on volem que s'introduisquen dades i on volem que no es puguin canviar les dades que hem posat, etc. Tot això anem a veure-ho avuí.

El primer que aprendrem és com seleccionar cel·les (caselles) prova totes aquestes formes, si trobes que no entens alguna comenta-ho al fórum.
  • Selecció d'una fila: Prems al nombre de fila que trobeu a l'esquerra i automàticament es selecciona tota.

  • Selecció d'una columna: Prems al nombre de columna i automàticament es selecciona tota.

  • Selecció de totes les cel·les  Prems al requadre que hi ha a la intersecció de les files i les columnes, és molt útil pintar tota la taula per començar per donar-li després colors a les cel·les de forma individual.
  • Selecció d'un conjunt de cel·les, cliques i estires.
  • Selecció de cel·les pots prémer a la primera i si cliques sift (mallúscules) i prems a l'última i tindràs seleccionades totes les que hi ha entre aquestes dues.
  • Selecció de cel·les cada una per separat, clica la tecla de majúscules i les cel·les que vols seleccionar.
Altra opció molt interessant és la d'unir cel·les, aquesta la trobaràs a la barra que tens dalt.

També pots canviar l'ample de fila o columna prement a la seva vora lateral entre una fila i una columna quan aparegui una doble fletxa.

Aquestes últimes dues funcions serveixen per fer títols del que vas a calcular deixant-los centrats al full.

Per pintar pots posar o llevar les voreres pintar les lletres i el fons de cada cel·la. Aquestes tres opcions les trobaràs a les icones que tens a la part de dalt i les trobaràs a aquestes tres icones.

Si vols canviar les mides i el tipus de text, per exemple per fer un títol o centrar o posar a la dreta o a l'esquerra, pots fer-ho amb les següents opcions.

Per últim, podem canviar els formats dels nombres que volem utilitzar per que siguin una moneda o un tant per cent, tinguin o no decimals, etc. aquestes opcions les trobaràs aquí:


 Exercici: fes el full de càlcul següent amb els formats que has aprés, quan acabis ha d'acabar exactament idual