EXERCICIS 4t ESO

Dins aquesta etiqueta trobaràs tots els exercicis que has de fer al segon trimestre, ja que a aquest trimestre treballarem amb uns apunts que no tindran exercicis i hauràs de venir a cercar els exercicis a fer a aquesta etiqueta, per aprovar el trimestre hauran d'estar tots aquestos exercici fets, per traure nota, hauran d'estar molt ben fets.


Exercici 1: Introducció al picasa web.

Abans de començar amb aquest exercici hauràs d'obrir el teu compte google, per fer-ho, primer ves a www.google.com, després a la part dreta superior apareixerà un botó que posa entra en castellà o entra-hi en català, una vegada hagis entrat t'apareixerà una pantalla com la següent:



has d'anar a la part superior on posa el meu compte si prems apareixerà tot el que tens al teu compte google, com pots veure a aquesta nova imatge, segur que tu tens menys productes, però ja anirem veient alguns d'aquestos.

Ara has d'entrar al cercador de google i cercar albunes web picasa i has de posar les dades del teu compte usuari i contrasenya) per obrir picasa web.

Una vegada tingau fet el compte de picasa anem a començar l'exercici:

Obri l'arxiu anomentat picasa web, llegeix el que diu i desprès fes el següent exercici.

Crea un nou àlbum que es diga, IES JOAN MARIA THOMAS, descarrega les fotos de la web de l'institut al teu ordinador i carrega-les a l'album, una vegada fet això, especifica el següent:
Títol: IES JOAN MARIA THOMAS
Data: (data en que hagis fet l'exercici)
Descripció: És el meu institut.
Lloc on s'ha fet: Mallorca

Una vegada, fet això especifica al mapa de google maps, la nostra situació exacta al mon.

Una vegada aclarit això penja les fotos de la web de l'institut l'anagrama i la de presentació, si vols les pots millorar una mica abans amb el gimp.


Exercici 2:Introducció al picasa web.

Crea un nou album a picasa web que tinga com a títol els meus gifs, posa-li la data en que l'has fet i com a descripció posa gifs animats creats amb el gimp a l'aula d'informàtica, com a lloc on s'ha fet situa les a l'institut, després penja els gifs animats que vam fer a classe.


Exercici 3: Creació d'un àlbum fotogràfic amb picasa 3.o

A aquest exercici anem a fer servir el programa picasa 3.o, no heu de confondre-lo amb el picasa web que vas fer servir a l'exercici anterior, ja que és un programa instal·lat al teu ordinador i que està relacionat amb el d'internet com ja vorem, obri l'arxiu creació d'un àlbum fotogràfic, llegeix-lo i després fes el següent exercici:

Crea una carpeta amb fotografies teves que tinges teves a internet o porta'n algunes teves i completa les propietats de carpeta (folder properties). Com has vist a la teoria.

Posa-li com a nom imatges meves, com a data la data en que hagis fet l'exercici i el lloc de realització institut Joan Maria Thomas, com a descripció posa les meves fotos a l'institut, després posa li que use música durant la presentació i cerca dins la carpeta la meva música, música de mostra. Quan acabi prova a veure la presentació.

Allò interesant que té posar música a les teves presentacions, és que sempre hi ha una música que et recorda un moment.


Exercici 4:Creació d'un àlbum fotogràfic amb picasa 3.o

Crea una carpeta que s'anomene exercici4 a la teva carpeta a la xarxa. Retoca la fotografia del següent gos.jpg perquè no aparega la neu que té a la cara, amb una de les eines que et dóna l'arxiu creació d'un àlbum fotogràfic, per acabar dona-li una mida 9x13 i posa-li un ròtul semitransparent on pose gos. Desa-la a la carpeta exercici 4 i posa-li com a nom gos.jpg.

Ara anem a millorar una altra fotografia. Si te fixes la següent fotografia està fosca, això sol passar amb les fotografies fetes a un lloc amb molta llum, com al nostre cas a paisatges nevats, fes que la següent fotografia tingui la llum adequada, ajustant la lluminositat de la fotografia com has vist a la teoria. Dona-li una mida de 10x15 i desa-la com t'he explicat a l'exercici anterior a la carpeta exercici4 anomena-la esqui.jpg.


Exercici 5: Creació d'un collage.

Llegeix l'article com crear un collage d'imatges amb picasa, quan hagis acabat crea una carpeta a la teva carpeta de xarxa anomena-la exercici 5 i desa més de 15 imatges imatges d'internet o teves que tinguen una mida mitjana. A continuació llegeix com fer un collage amb picasa .

Per acabar fes un collage amb les 15 imatges, fes que tingui un format adequat, ja que la puntuació d'aquest exercici dependrà del resultat final, desa'l com a collage.jpg a la carpeta exercici 5.


Exercici 6: Creació d'un vídeo.

Llegeix com fer videos amb picasa 3.o.

Crea una carpeta anomena-la exercici 6, crea un video amb les fotos de l'exercici 5, posa com a portada el collage que vares fer a l'exercici 5 i posant-li un títol. Posa-li com a música una de les músiques de mostra de windows, edita'l fins que quedi amb un format correcte, fes que la pantalla del vídeo sigui petita. Desa'l com a video.



Exercici 7:

Llegeix l'article picasa 3.0 i la web i després penja el vídeo y el collage al teu picasa web amb les eines web de picasa 3.0, quan ho hagis fet posa el video i el collage com a que no són públics.

EXERCICI 8: AUDACITY I PICASA 3.0

A aquest exercici hauràs de fer un vídeo amb picasa, ha d'estar fet amb fotos o vídeos fets per tú, ja sigui amb la teva càmera digital o un mòbil que hauràs de portar-los a classe, a un pendrive. Ha de complir les següents condicions.
  1. El vídeo ha de tractar un tema, que hauràs de triar tú.
  2. El vídeo ha de tenir 5 minuts de durada com a máxim i 3 com a mínim.
  3. Ha de tenir música, veu i sons mesclats amb audacity (no es tracta de mesclar qualsevol cosa, si no de fer una cosa que soni bé).
  4. Teniu 3 setmanes per fer-ho.
Materials a utilitzar:
  • Llocs on pots trobar o crear sons i descarregar-los de forma gratuita:
loquendo crea a partir d'un text escrit un text parlat.
getfilmusic pots baixar música de terror, fantàstica,... des de mozilla.
efectes de so es poden descarregar sons i efectes de audio de forma gratuita.
mecd ens permet baixar tant imatges com sons gratuïts

A l'hora de posar la nota es puntuarà:

  1. Que hi hagin mescles de cançons, sons i veu, així com el seu resultat final.
  2. Que les fotos o vídeos, seguisquen el ritme de la cançó mentre van canviant.
  3. Que els efectes als canvis de les fotos estiguin fets pensats amb el resultat final, no posar-los per posar-los.
  4. L'originalitat del vídeo.



Pàgines web

Important: Abans de començar a fer la web hauràs de crear un lloc on penjar-la, per fer-ho hauràs de crear primer un lloc on penjar la web, aixó ho pots fer a pàgines com

Pràctica 1: CREACIÓ D'UN LLOC WEB
Pràctica 2: CREACIÓ DE LA TEVA PRIMERA PÀGINA WEB
Pràctica 3: CANVI DE FONS
Pràctica 4: HIPERVINCLES
Pràctica 5: CREAR MARCS AMB DREAMWEAVER
Pràctica 6:CREA UN VINCLE A UNA ALTRA PÀGINA WEB I BOTONS FLASH
Pràctica 7: CREAR LINKS
Pràctica 8: IMATGES DE SUBSTITUCIÓ
Prâctica 9: CREACIÓ D'UN FORMULARI

Qué es puntuarà?

  1. Els enllaços han de funcionar correctament.
  2. Ha de contenir imatges i gifs animats realitzats amb el GIMP.
  3. Els formats han d'estar ben utilitzats a l'hora d'escriure.
  4. L'ortografia ha de ser correcta.
  5. S'han de fer servir les diferents formes de creació d'efectes que es descriuen a les pràctiques.
  6. Ha de tenir un estil homogeni per a totes les pàgines,ja que un lloc ha de tenir un estil semblant a totes les seves pàgines.