Blogger

Creació d'un bloc

Quan en Joan ha entrat dins google li ha cridat l'atenció BLOGGER, que serveix per fer blocs, havia vist molts però no s'havia adonat ben bé quina diferència hi ha entre un bloc i una web, cerca a internet què és un bloc i apuntau la resposta, després hauràs de fer-ho servir.

Ara ja saps què és un bloc, fes com en Joan i crea un bloc al teu compte google, per fer-ho basta que entres a la següent direcció i poses el teu usuari i la teva contrasenya del compte google,
Ara ja podràs entrar directament des del teu compte. Una vegada obert, ves configurant com vols que sigui el teu bloc, si tens qualsevol dubte pregunta-li al professor.

Configuració
Primera tasca, entra al menú configuració i cerca l'opció per fer que el bloc sigui visible per qualsevol persona, però que sol tu únicament puguis modificar els continguts, afegeix al professor  com a autor del bloc per que pugui comprovar els avanços que fas.


Ampliació: Plantilles

Aquesta activitat consisteix a tunejar el nostre bloc, per fer-ho, al crear el bloc nou ens apareixerà la següent imatge



D'aquí primer ens fixarem a la part de baix, a les visualitzacions, proveu unes quantes i trieu la que més vos agradi.






El teu primer post

Quan hagis acabat de crear el bloc crea el teu primer missatge a aquest missatge has d'escriure un article de benvinguda explicant en què consisteixen els blocs posant una definició del que són i una descripció sobre el teu.

Per cercar imatges fes-ho amb l'opció de eines de cerca a google, a l'opció drets d'ús triant l'opció de  imatge reutilitzable.


Fixa't que quan acabis tens dues opcions publicar un missatge i desar-ho com a esborrany, has de publicar el missatge per que quedi penjat a internet, si ho deses no queda penjat. De totes maneres queda desat per quan vullgues penjar-lo.


Una vegada fet el post ens donarà altres opcions l'opció reverteix a esborrany faria com si haguerem desat el missatge i per tant no serà visible per als lectors del bloc.



El teu segon post

Fes un post que s'anomene Llicències copyleft, privacitat i seguretat a la xarxa, explica el que hem estat vegent als vídeos els darrers dies.